Soglašajo s prodajo Mercatorja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Agrokor pa naj bi do danes sporočil, kako bo prevzem financiral.
Oglej si celoten članek


Delničarji Pivovarne Union so na današnji skupščini soglašali s prodajo Mercatorjevih delnic hrvaškemu Agrokorju, so povedali v Unionu. Gre za prodajo 464.390 navadnih imenskih delnic, kar predstavlja 12,33-odstotni delež Uniona v Mercatorju, cena za delnico pa znaša 86 evrov.

Nadzorni svet Pivovarne Laško je že marca soglašal, da Pivovarna Laško kot večinska lastnica Pivovarne Union na današnji skupščini glasuje za prodajo Mercatorja hrvaškemu trgovcu.

Nadzorniki od uprave in vseh deležnikov prodajnega procesa 53-odstotnega deleža Mercatorja Agrokorju pričakujejo maksimalno skrbnost glede spoštovanja pogodbenih rokov, v okviru katerih je treba zaključiti prodajni postopek.

Soglasje k prodaji slovenskega trgovca Agrokorju so že dali Pivovarna Laško, Radenska in nadzorni svet Nove Kreditne banke Maribor, ki ima v lasti 5,24 odstotka Mercatorja. Kakšnih posebnih dodatnih pogojev v banki niso postavili. Agrokor mora delnice le plačati.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 15:04 15. April 2014.

    Kupujem slovensko, kupujem v Lidlu in Hoferju.

  • 13:27 15. April 2014.

    Tale prodaja je res komična. Še najmanj bomo na zgubi mi potrošniki. Kdo pa še hodi v najdražjega soseda po …

  • 11:31 15. April 2014.

    Butci, pazite, da vas hrvati ne nategnejo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.