Soglasje bo 
moral dati vsak

Foto: Žurnal24 Nataša Pirc Musar meni, da bi moral vsak pisno soglašati, da želi imeti enotno p
Enotna položnica. Pisni pristanek najboljši.
Oglej si celoten članek


“Enotno položnico lahko Javni holding Ljubljana (JHL) izda le tistim posameznikom, ki so v to privolili,” meni informacijska pooblaščenka Nataša Pirc Musar. Zakon o varstvu osebnih podatkov sicer dopušča tudi ustno privolitev posameznika, a Pirc Musarjeva priporoča, da je ta izrecna in pisna.

Še enkrat bodo preverili
Ljubljančani so naklonjeni uvedbi položnice, s katero bi skupaj plačevali odvoz smeti, porabo vode in ogrevanje, je pokazala anketa JHL. A projekt je ustavilo varstvo osebnih podatkov. “To ne pomeni ukinitev projekta, ampak spremembo v dejavnostih in predhodno pridobitev soglasij uporabnikov,” je sporočila Justina Simčič z JHL.

Nekaj zadržkov imajo tudi zato, ker bi enotna položnica za socialno šibkejše pomenila težje breme naenkrat, je dodala Simčičeva. Zato bodo mnenje uporabnikov še enkrat preverili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.