Soglasno za pripojitev

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Telekom Slovenije se bo k Mobitelu pripojil 1. julija.
Oglej si celoten članek

Sklep o pripojitvi hčerinske družbe Mobitel so na današnji skupščini praktično soglasno sprejeli delničarji Telekoma Slovenije.

Skupna družba se bo imenovala Telekom Slovenije, so pa ob združitvi v Telekomu, ki je v večinski državni lasti, že pripravili novo celostno podobo.

Pogosta vrsta združevanja
Že več let načrtovana in napovedovana pripojitev Mobitela k Telekomu je del prestrukturiranja skupine Telekom Slovenije. V okviru slednje sta se 1. aprila denimo že združili hčerinski družbi Najdi in Planet 9, pri čemer združeno podjetje nastopa pod imenom Najdi.

Tovrstno združevanje v telekomunikacijski panogi je zaradi več dejavnikov že nekaj let splošen trend v svetu, je na skupščini v Ljubljani, na kateri je bilo zastopanih 80,13 odstotka delnic z glasovalno pravico, povedal predsednik uprave Telekoma Slovenije Ivica Kranjčević in dodal, da so tako združena podjetja učinkovitejša in konkurenčnejša.

 

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 21:42 12. Julij 2011.

    telekom je le podaljšek desnici...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.