Šola: Le čevlje sodi naj Kopitar!

Foto: Žurnal24 Tudi piransko osnovno šolo obiskujejo otroci iz drugih šolskih okolišev, celo iz
Odziv šole: O kakovosti šole lahko presojajo učenci, starši in pristojne ustanove, ne pa župan.
Oglej si celoten članek

O kakovosti piranske osnovne šole pričajo rezultati. V predlanskem šolskem letu so naši učenci na nacionalnem preverjanju znanja pri vseh treh predmetih dosegli nadpovprečne rezultate, v lanskem pri dveh. Uspešni so na številnih tekmovanjih.” Tako so se na Osnovni šoli Cirila Kosmača Piran odzvali na izjavo župana Tomaža Gantarja v intervjuju za naš dnevnik, da starši otroke raje vpisujejo v lucijsko kot v piransko šolo zaradi kakovosti. “Na program, ki ga izvajamo poleg rednega pouka (mednarodni tabor Korenine in krila, jezikovne šole, mednarodni projekti), bi moral biti župan ponosen,” so dodali.

Glede županove opazke, da na manjši vpis vpliva tudi nacionalna struktura učencev, pa so dejali, da nikoli niso delali razlik med učenci. “Multinacionalnost je dodana vrednost v vzgojno-učnem procesu. Skupaj z učenci in njihovimi starši delamo veliko za medsebojne odnose, strpnost, sprejemanje drugačnosti, konstruktivno reševanje konfliktov, učenje različnih jezikov, kultur in vrednot,” so poudarili.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.