Šola otrokom nevarna

Foto: Žurnal24 Leška osnovna šola nujno potrebuje obnovo, saj je zdajšnje stanje šolskih prosto
Leška osnovna šola. Električna napeljava dotrajana, sanitarije zaprte, kanalizacija zamašena. Več občinskega denarja.
Oglej si celoten članek

Lesce. “Zaradi zelo slabega stanja bomo za investicijsko vzdrževanje Osnovne šole F. S. Finžgarja Lesce v letošnjem proračunu in v proračunu za prihodnje leto namesto predvidenih deset tisoč namenili 30 tisoč evrov,” je za Žurnal24 povedal radovljiški župan Ciril Globočnik.

V šoli je predrt pod v mali telovadnici, na hodnikih so dvignjeni pokrovi, v nemogočem stanju so sanitarije, del sanitarij za dečke je že tri leta zaprt, saj bi, če bi ga uporabljali, zamakalo v prostore pod njim; zamaka tudi v jedilnici. Na alarmantno stanje opozarja ravnatelj šole Janez Zupan, s težavami pa je seznanil tudi radovljiške občinske svetnike. Povedal je, da je nadomestna električna napeljava v garderobah na več mestih prežgana, in ker je na nekaterih mestih dosegljiva otrokom, so izklopili elektriko, zaradi česar so šolske garderobe skoraj v temi. Težave imajo tudi z dotrajano kanalizacijo, saj se kanalizacijske cevi pogosto mašijo in fekalne vode tečejo po steni garderobe.

Cona umirjenega prometa
Ravnatelj mora pripraviti seznam nujnih del, občina je zanje zagotovila trikrat več denarja, kot so ga sicer predvideli v proračunu, med občinskimi svetniki pa je bilo slišati tudi kritične pripombe, da bi moral ravnatelj že prej opozoriti na nemogoče stanje in nevarnosti, ki so jim izpostavljeni učenci. Šolska stavba ni bila prenovljena že 30 let, zaradi povečanega prometa mimo šole pa imajo velike težave tudi z neurejenim vhodom v šolo s Hraške ceste. Župan je pojasnil, da bodo najprej zgradili športno igrišče in se potem lotili ceste. “Ena od možnosti je, da bi mimo šole uredili cono umirjenega prometa, v kateri bi bila največja dovoljenja hitrost 30 kilometrov na uro, s čimer bi zagotovili večjo varnost otrok,” je dodal Globočnik.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.