Šolanje na daljavo: Zaradi "izrednega navala" pokleknil Arnes

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Šolanje na daljavo se še ni dobro začelo, pa so tu prve težave.
Oglej si celoten članek

Učenci, ki so z današnjim dnem pričeli šolanje na daljavo, se zjutraj marsikje niso mogli povezati z Arnesovimi spletnimi učilnicami. 

"Otrok se ni mogel povezati na Arnes, sedaj učenci delajo preko zooma, tako kot spomladi," pravi bralka, mama šestošolca. Drugi starš pa je zapisal: "Pri nas doma totalni dejavu. Spletne učilnice ne delujejo zaradi navala oziroma neprestano ven meče. Imeli so pol leta, da bi se pripravili, slišali smo nešteto obljub. Beda."

Pri Arnesu pojasnjujejo, da njihove učilnice in AAI-prijave delujejo upočasnjeno, zaradi izrednega navala prijav. "Delamo vse, da bomo težave rešili v najkrajšem možnem času," so zapisali pri Arnesu.

Vlada je sicer z današnjim dnem razglasila epidemijo, kar pomeni tudi uvajanje prvega paketa ukrepov iz načrta o ukrepanju ob epidemiji. Ta predpostavlja šolanje na daljavo za vse, a dokler vlada novih ukrepov ne sprejme, veljajo tisti, ki jih je sprejela v četrtek. To pomeni, da se učenci do petega razreda šolajo v živo, vsi ostali pa na daljavo.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 10:55 19. Oktober 2020.

    ITjevci so kot gasilci: gasijo ko gori. IT zna pripravit stvari vnaprej, samo nihče noče takrat plačat.

  • 10:54 19. Oktober 2020.

    Znanje od daleč bo daleč od znanja.

  • 09:31 19. Oktober 2020.

    a se niso mogli pripraviti hebenega avgusta, amaterji. ITjevci v Sloveniji vedno to pocno. Resujejo, ko se zgodi sranje, 1 …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.