Soočanje s tujimi kulturami

Foto: Žurnal24 Christina Mazmanyan pomaga pri izvajanju socialno-preventivnega programa v Škrlo
Christina Mazmanyan iz Armenije v Škrlovcu od februarja deluje kot prostovoljka.
Oglej si celoten članek

V dnevnem centru za mlade in družine Škrlovec od februarja pri izvajanju socialnopreventivnega programa pomaga Christina Mazmanyan iz Armenije. Sicer srednješolska učiteljica kemije in biologije bo v Kranju ostala eno leto. “Christina pomaga pri pripravi in izvedbi prostočasnih in počitniških dejavnosti, vsak dan poučuje tudi angleščino in matematiko,” so njeno vlogo pojasnili v Škrlovcu. Opozorili so, da gostuje v okviru Evropske prostovoljne službe (European Voluntary Service; EVS). Vsak mesec za stroške njenega bivanja prejmejo dobrih 500 evrov, nekaj manj kot sto evrov dobi še žepnine.

Tudi že po slovensko
Christina se je v dobri polovici leta naučila že precej slovenskih besed. Pravi, da naš jezik ni težak, pa tudi, da bi z veseljem ostala, če bi lahko. Slovenijo je izbrala, ker se ji je zdela po mentaliteti in jeziku sorodna Rusiji. Nasploh pa ji je pri nas zelo všeč.

Prostovoljci zaželeni
V Škrlovcu imajo z EVS že nekaj izkušenj. Po dobri polovici leta s Christino že oktobra načrtujejo prijavo za novo prostovoljko, ki bi februarja nadomestila dobrovoljno gostjo iz Armenije. “Otrokom in mladostnikom želimo omogočiti medkulturalno učenje, jih soočati s tujimi kulturami, lastnimi predsodki in strahovi pred tujim,” so še dejali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.