"Soršak narobe razume"

Foto: Žurnal24 Žičničarji bodo morali plačati več kot milijon evrov kazni. (Foto: žurnal24grafi
Žičničarji. Zahtevali bodo sodno varstvo. Pravijo, da denarja za globe nimajo.
Oglej si celoten članek

Zanikajo. Združenje slovenskih žičničarjev zavrača trditve urada za varstvo konkurence, da so se smučarska središča od leta 2000 do letos dogovarjala o cenah dnevnih smučarskih vozovnic za odrasle. “Naši argumenti so bili zavrženi, dokazi iztrgani iz konteksta, zato je urad prišel do napačnih zaključkov,” je prepričan predsednik žičničarjev Aleš Uršič. Ponovil je, da se o ceni dnevnih vozovnic za odrasle niso nikoli dogovarjali: “Ne obstaja niti noben pisni ne katerikoli drug dokaz.”

Bili smo milostni.
Jani Soršak, šef urada za varstvo konkurence, o očitkih, da so globe previsoke.

Je pa res, je potrdil Uršič, da so se že pred leti dogovorili za enotno ceno smučarske vozovnice, ki je namenjena tekmovalcem in njihovim trenerjem za izvajanje treningov. Prav zato je po njegovem Soršakov urad vso zadevo očitno razumel narobe in to vozovnico zamenjal za tisto, ki jo prodajajo v prosti prodaji odraslim.

“Kar je v odločbi zapisano, je trikrat preverjeno,” jim odgovarja šef urada Jani Soršak, ki ne verjame, da bi na uradu narobe interpretirali kopico dokazov. “Ne gre le za en dokaz. Šest (smučarskih središč) je v postopku,” poudarja Soršak.

“Globe nas ogrožajo”

Urad je žičničarje oglobil za skupaj več kot milijon evrov. “Mi denarja nimamo, že vrsto let poslujemo z velikimi izgubami,” pravi Uršič. Kot ocenjuje, so to “strašansko visoke kazni”, ki ogrožajo obstoj žičničarskih družb. Zato bodo vložili zahtevo za sodno varstvo, s čimer bodo za nekaj časa zadržali plačilo glob.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.