ŠOS skupaj z vlado nad nezaposlenost

Foto: Žurnal24 Å¡tudenti Å¡tudent univerza fakulteta
V ŠOS so na podlagi prakse in izkušenj, ki jih imajo s študenti, izdelali strategijo, s katero želijo zmanjšati nezaposlenost med mladimi diplomanti. Ministrica za delo je strategiji naklonjena.
Oglej si celoten članek

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) je ministrici za delo Marjeti Cotman predala strategijo zaposlovanja mladih, za katero želijo, da se uveljavi tudi na državni ravni. "Vzrok za visoko brezposelnost mladih je slaba informiranost s trendi na trgu dela," meni predsednik ŠOS Tomaž Frelih. Cotmanova ob tem poudarja, da brezposelnost mladih upada.

Kot je danes na sedežu ŠOS dejal Frelih, se je delež brezposelnih mladih izobražencev od leta 2000 povečal za več kot 100 odstotkov, s 4000 na približno 7300. "Od tega 80 odstotkov mladih diplomantov išče prvo zaposlitev," je opozoril predsednik študentske organizacije in dodal, da je to glavni razlog za izdelavo strategije.

Ministrica za delo, družino in socialne zadeve Marjeta Cotman je poudarila, da je zaposlovanje mladih kljub pozitivnim gibanjem na slovenskem trgu dela še vedno ena izmed ključnih prioritet ministrstva in vlade.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.