ŠOUL odprl vrata "študentskega kampusa" v Ljubljani

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Študentska organizacija v Ljubljani je danes odprla nekakšen študentski kampus, na katerem si študentom želijo ponuditi vse, kar zraven študija potrebujejo.
Oglej si celoten članek

"Na kampusu bodo že v oktobru začeli delovati picerija s kavarno, poslovalnica zavarovalnice, diskontna trgovina z najugodnejšimi cenami, poslovalnica turistične agencije, info točka ŠOU v Ljubljani, prostori študentskih klubov in študentski servis," je ob predstavitvi kampusa navedel Bojan Kurež, direktor Socialnega inkubatorja Študentski kampus. Kot pravijo na ljubljanski študentski organizaciji, si s kampusom na enem zaokroženem mestu v varnem in strpnem okolju želijo študentom ponuditi vse, kar zraven študija potrebujejo.

Še pa vedno ni znano, kaj naj se bo zgodilo s športnimi objekti in študentskimi sobami, ki so jih ob začetku 1,8 milijonov vrednega projekta obljubljali študentski funkcionarji. Zaenkrat ŠOU v Ljubljani tudi še ni pridobil dovoljenja za spremembo namembnosti prostora, kjer je v prihodnosti predvidena železniška proga. "Tukaj proge še dolgo ne bo," je na očitke o nesmoternosti izbire zemljišča odgovoril direktor ŠOU v Ljubljani Andrej Klasinc, ki tudi zatrjuje, da popolnoma stoji za izbiro zemljišča.

ŠOUL za prostor kampusa plačal štirikrat več kot prejšnji kupec

Za nekaj manj kot 5.500 kvadratnih metrov veliko zemljišče med Tivolsko in Celovško - ki je skupaj z objekti po oceni geodetske uprave vredno okoli tri milijone evrov - so po treh cenitvah lani plačali 1,2 milijona evrov oziroma na podlagi menjalno-prodajne pogodbe plačali 490.000 evrov in prodajalcem v zameno preostalega zneska dodali še prostore na Beethovnovi ulici in Boršnikovem trgu v skupni izmeri 500 kvadratnih metrov.

A še bolj nenavadno je, da so zemljišče kupili od podjetja Replika Invest, za zemljišče pa so plačali skoraj štirikrat več kot je stalo Repliko Invest, ki ga je na dražbi kupila za vsega 350.000 evrov. Klasinc ob tem tudi danes odgovarja, da je šlo za dobro naložbo.

Foto: Saša Despot študentski kampus Foto: Saša Despot študentski kampus

 

 

 

 

 

Projekt komercialnih dejavnosti?

"Prostor bo namenjen predvsem komercialnim dejavnostim, ki jih bodo po besedah direktorja ŠOU izvajali "strateški partnerji", vse skupaj pa bodo nadzorovali najvidnejši funkcionarji ŠOU," je ob odprtju kampusa v izjavi za javnost navedel predstavnik Študentske Iskre Jure Novak, ki dodaja, da o kampusu ne moremo govoriti, temveč prej o nekakšnem družinskem profitnem centru: "Sama ideja kampusa je seveda dobrodošla, vendar pa konkretna izvedba projekta kaže, da je v ospredju predvsem želja po zaslužku in plemenitenju premoženja."

Vodje projekta odgovorov na očitke, da gre za prostor namenjenim komercialnim dejavnostim na današnji novinarski konferenci pravzaprav niso našli, čeprav je Kurež zatrdil, da bo ves dobiček od komercialnih dejavnosti namenjen nadaljnji obnovi kampusa.

Foto: Saša Despot študentski kampus

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • Ma ja ..vsi bi se sam zabaval pa na svojo ritko mislil, za skupno prihodnost družbe se pa ne bi …

  • 22:39 1. Oktober 2015.

    Pa sej vse v tej "državi" tako deluje kot ŠOU....bašejo v svoje žepe, jeb# se jim za študente....kar se Janezek …

  • 20:17 1. Oktober 2015.

    ...hmmm bolj kot sem bral članek več bedarij sem prebral. Polno nekih neumnih načrtov in še bolj neumnih odgovorov. Se …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.