Spakirajte tudi mirne živce

Foto: Prometno-informacijski center
Foto: Prometno-informacijski center
Vikend, ki prihaja, bo v znamenju gneče na cestah.
Oglej si celoten članek

Prvi počitniški vikend se bo poznal tudi na cestah.

Ob močno povečanem prometu na Prometno-informacijskem centru pričakujejo zastoje predvsem na koncu avtoceste od Maribora proti Ptuju, kjer se pri Ptuju promet preusmeri z dveh pasov na en pas, na avtocesti Karavanke–Ljubljana pred predorom Karavanke ter na glavnih cestah Koper–Šmarje–Dragonja, Koper–Izola–Portorož ter Postojna–Ilirska Bistrica–Jelšane.

V poletnem času je najbolj obremenjena primorska avtocesta med Ljubljano in Koprom. Zato je na tej cesti ob morebitni prometni nesreči ali nujnem intervencijskem posegu pričakovati daljše zastoje, opozarja vodja Prometno-informacijskega centra Brane Nastran. Poleg primorskih mejnih prehodov bosta v tem času bolj obremenjena tudi mejna prehoda Obrežje in Gruškovje.

Dela bodo ustavljena, izjema obvoznica

Na odsekih, kjer je v turistični sezoni največ prometa, bodo gradbena dela večinoma ustavljena. Je pa Nastran izpostavil, da se lahko zgodi, da bodo nujno potrebna kakšna intervencijska dela, in takrat lahko vozniki pričakujejo začasno zaporo cest. Izjema je ljubljanska severna obvoznica, kjer bodo dela še vedno potekala, je pojasnil Nastran.

Po podatkih, ki so jih pridobili v sodelovanju s hrvaškim upravljavcem avtocest HAK, se na Hrvaškem pričakuje gnečo predvsem na območju istrskega ipsilona in proti Dalmaciji.

Staro pravilo še velja: na pot dovolj zgodaj

Prometno-informacijski center priporoča voznikom, da se na daljšo pot odpravijo izven največjih konic, torej zvečer, ponoči ali zgodaj zjutraj. Promet se po njihovih podatkih najbolj zgosti ob petkih popoldne po 14. uri, ob sobotah med 9. in 16. uro ter ob nedeljah med 16. in 21. uro. Bolj kot drugi dnevi so prometno obremenjene tudi srede.


Potnikom še svetujejo, naj imajo pri roki vedno zadostno količino tekočine, ki je v poletni vročini še posebej zaželena ob dolgih zastojih in kolonah na cestah. Voznikom pa tudi priporočajo, da se o poti pozanimajo že pred vožnjo in si priskrbijo vse pomembne telefonske številke, da bodo ob morebitnih problemih dobili vse potrebne informacije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.