Španci jih niso zadovoljili

Foto: Delo
Foto: Delo
Obisk. Megalomanski hoteli in koncept španske verige za Izolo niso primerni.
Oglej si celoten članek

Za zaprtimi vrati so se včeraj z občinskimi svetniki srečali predstavniki španske turistične verige Melia Hotels International. V Izoli so pred časom že bili in si ogledali območje, ki se jim zdi zanimivo.

"Zdaj so želeli svoje ugotovitve predstaviti županu, a se je Igor Kolenc odločil, da se z njimi ne bo pogovarjal sam, temveč skupaj s svetniki," razlagajo na občini.

V Izolo je včeraj na vabilo lastnikov parcel, ki jih predstavlja Janez Zemljarič, prišel Luis Ramos, regionalni direktor hotelske verige.

Najprej izkoristiti obstoječe

"Španci bi hotele, če jih bo kdo v Izoli res zgradil, le upravljali. Njihov koncept pa za Izolo ni sprejemljiv; hotele imajo namreč odprte le od tri do štiri mesece na leto. Prav tako za kraj niso primerni megalomanski hoteli s po več sto sobami.

In sploh – najprej je treba zagotoviti boljšo izkoriščenost obstoječih turističnih zmogljivosti. Preden se gradi, naj se ve, za koga se bo sploh gradilo in kaj se bo temu ponudilo," smo po pogovoru slišali od svetnikov, ki ne želijo biti imenovani.

Sogovorniki ocenjujejo, da se želijo lastniki zemljišč, do katerih so se dokopali v predkriznih časih, zdaj na vse pretege znebiti svoje naložbe.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.