Španci za Križaniča sprejemljivi

Foto: Žurnal24 Križanič se Isajloviču ne namerava odreči. (Foto: Nik Rovan)
Franc Križanič ocenjuje, da je španska Banco Santander, ki naj bi se zanimala za delež KBC v NLB, kakovostna banka, ki bi jo ob morebitnem vstopu cenili enako kot KBC.
Oglej si celoten članek

"S Santanderjem bi šli v delniški sporazum, medtem ko z anonimnimi skladi delniškega sporazuma ne bomo sklepali," je zatrdil minister za finance Franc Križanič.

KBC ima v največji slovenski banki 30,6-odstotni lastniški delež.

Finančni minister se je dotaknil tudi dokapitalizacije NLB in spomnil, da je vlada skladno z zahtevami uprave banke in stališčem Banke Slovenija pričakovala njeno izvedbo do konca leta 2009. Ker pa belgijska KBC pri dokapitalizaciji ne želi sodelovati, bo morala Slovenija dokapitalizacijo najprej priglasiti Evropski komisiji.

"Če bodo vsi postopki stekli hitro in bo uprava NLB hitro dala nov predlog, bo dokapitalizacija izvedljiva do konca aprila," je dejal Križanič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.