Španov vrh čaka na sneg

Foto: Žurnal24 Prvim smučarjem prvega dne bodo na Španovem vrhu ponudili 20-odstotni popust pri
Sezona. Sedežnica je pripravljena, čakajo zadostno količino snega. Iščejo vlagatelje za razvoj centra.
Oglej si celoten članek

“Sedežnica Španov vrh je pripravljena na zimsko sezono. Začela se bo, ko bo zapadlo najmanj 60 centimetrov naravnega snega,” je za Žurnal24 povedal direktor Zavoda za šport Jesenice Zoran Kramar.

Med najstarejšimi smučišči

Dnevna vozovnica za odrasle bo stala 13, za otroke devet evrov, poldnevna pa deset evrov za odrasle in sedem za otroke. Ponujajo tudi sezonsko vozovnico, ki za odrasle stane 250, za otroke pa 125 evrov.

Španov vrh, ki je eno od najstarejših slovenskih smučišč, je po podatkih zavoda za šport lansko sezono obiskalo blizu tisoč smučarjev.

Kot je dodal direktor Kramar, si v prihodnje želijo razvoja smučišča v ureditvi smučarskih prog, postavitve nove 800-metrske vlečnice in ureditve umetnega zasneževanja. Zaradi finančne zahtevnosti projekta pa iščejo vlagatelje, ki bi vstopili v javno-zasebno partnerstvo in bi bili pripravljeni vlagati v razvoj Turističnega centra Španov vrh.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.