Spet dvig gladine reke, ujelo pet oseb!

Foto: Anže Petkovšek Otvoritev plaže Sava.
Foto: Anže Petkovšek Otvoritev plaže Sava.
Torkova tragedija v Solkanu je še živo v spominu, ko je nenadni dvig reke tokrat ogrozil pet oseb.
Oglej si celoten članek

Uprava za zaščito in reševanje poroča, da so bili okoli 19.45 obveščeni o petih ujetih osebah na rečnem otoku sredi reke Save pri Tomačevem. 

Aktivirani so bili gasilci GB Ljubljana in PGD Tomačevo-Jarše z reševalnim čolnom, vendar so osebe, še pred njihovim prihodom, same po varnejši poti sestopile z otoka na levi breg Save.

Razlog za nenaden dvig gladine ni znan, je pa gorvodno na Savi HE Medvode. 

Spomnimo, v torek je pri HE Solkan prišlo do tragedije, ko je na kopališču tik pod elektrarno prišlo do nenadnega dviga gladine kot posledica delovanja elektrarne. Narasla Soča je odnesla 10-letnika in kljub prizadevanju prisotnih, da bi ga rešili, mu niso mogli pomagati.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 14:17 2. Avgust 2020.

    Razlog je lahko samo Sora in dež v njenem porečju . Zato tudi dvig vode ni mogel biti ne vem …

  • 21:54 1. Avgust 2020.

    Avtor članka A.L., a vi razumete, kaj pomeni "ukleščiti"? Človek bi pričakoval, da pisci člankov obvladajo vsaj osnovnošolsko slovenščino.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.