Dvakrat nas je streslo

Foto: EPA
Foto: EPA
Dva potresna sunka, bližini Knežaka in Dravograda.
Oglej si celoten članek

Seizmografi državne mreže potresnih opazovalnic so danes ob 10.08 zabeležili šibek potresni sunek. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 50 kilometrov jugozahodno od Ljubljane, v bližini Knežaka, potres pa so čutili posamezni prebivalci Knežaka, so sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 1,3, intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju pa ni presegla tretje stopnje po evropski potresni lestvici.

Pred tem, ob 7.54 so zabeležili potresni sunek v bližini Dravograda. Po prvih podatkih je bilo žarišče potresa 72 kilometrov severovzhodno od Ljubljane, potres pa so čutili posamezni prebivalci Vuzenice, Bukovske vasi in Gortine, so sporočili iz urada za seizmologijo in geologijo.

Preliminarno ocenjena magnituda potresa je bila 1,3, intenziteta potresa v širšem nadžariščnem območju pa ni presegla tretje stopnje po evropski potresni lestvici, so še sporočili iz Urada za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.