Spet preiskava na koprski občini

Foto: Nataša Čepar Koprska občina Foto: Nataša Čepar Sabina Mozetič Foto: Nataša Čepar Sabina Mozetič Foto: Nataša Čepar Danijel Cep Foto: Nataša Čepar Georgij Bangijev Foto: Nataša Čepar Georgij Bangijev
Kriminalistična preiskava na Mestni občini Koper (MOK) je usmerjena proti predstojniku urada za okolje in prostor Georgiju Bangievu, ki naj bi v zvezi z nakupom občinske nepremičnine – ta je sicer v lasti njegove žene – zlorabil svoj položaj.
Oglej si celoten članek

Policisti so danes zjutraj spet zastražili vhod v prostore koprske občine. Tokrat glavni osumljenec ni koprski župan Boris Popovič, temveč predstojnik občinskega urada za okolje in prostor Georgi Bangiev, ki naj bi zlorabil svoj položaj pri nakupu občinskega zemljišča – ta je sicer v lasti njegove žene. Zaradi domnevno spornega posla ga je ovadil sosed.

"Zahtevala sem stoodstotnost"

Direktorica koprske občineske uprave Sabina Mozetič je že vajena kriminalističnih preiskav na svojem delovnem mestu. "Od Bangieva sem pri poslu, ki ga preiskujejo, zahtevala stoodstotno transparentnost in zagotovil mi je, da je v skladu s tem ravnal," je dejala. Po njenih besedah kriminalisti preiskujejo še prostore treh drugih občinskih uslužbencev in župana.

Štirje osumljeni

"Hišne preiskave na koprski občini in na naslovu stalnega prebivališča enega od osumljenih, zaposlenega na MOK, se izvajajo zaradi preiskovanja kaznivega dejanja s področja gospodarske kriminalitete, katerega so osumljene štiri osebe iz MOK," pa so sporočili s koprske policijske uprave. Uradno izjavo so po koncu hišne preiskave napovedali tudi na koprski občini.

Bangiev očitke zavrača

Bangiev je po koncu preiskave zagotovil, da je potopek tekel v skladu s predpisi. Potrdil je naše navedbe, da ga je kazensko ovadil sosed, ki je po njegovih navedbah v preteklosti že sprožil več postopkov, a neuspešno.

Ob tem je Bangijev navedel, da je hišo kot tako kupil na trgu in ni bila last občine. Sam se zaradi svojega položaja na občini zaveda "nevarnosti, da lahko pride do takih misli. Zato smo bili zelo pazljivi pri tem postopku in zagotavljam, da je postopek kot tak tekel v skladu z vsemi predpisi in da ni prišlo do nobene zlorabe položaja".

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 12:28 27. Avgust 2013.

    Kdaj bodo ljudje dojeli, da se nikoli ne bo nič spremenilo v zvezi s temi šerifi.<br />Ljudje jih bodo volili, …

  • iko
    11:21 27. Avgust 2013.

    tudi ti si nekaj preveč povohal

  • iko
    11:21 27. Avgust 2013.

    tudi ti si nekaj preveč povohal

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.