Spet premalo prostora

Foto: Žurnal24 Lani je v eni od svojih praznih hiš kranjska uprava odprla vrtec Ciciban in zago
Kranjski vrtci. Tudi letos povečan vpis. Manjkajo trije oddelki.
Oglej si celoten članek

Za 40 otrok naj bi v vrtcih zmanjkalo prostora v naslednjem šolskem letu, kažejo najnovejši podatki nedavno zaključenega vpisa. V zadnjem tednu se je število spremenilo kar trikrat. Pri kranjski mestni upravi razvoj spremljajo z mešanimi občutki.

Zamudno pregledovanje vlog
Prvotne projekcije so se vrtele okrog števila sto, zato vodjo oddelka za družbene zadeve Uroša Korenčana veseli, da bo dodatnih mest, ki jih bodo morali zagotoviti, precej manj. Občini to olajša zagotavljanje ustreznih prostorov.

Po drugi strani pa ga moti, da uprava nima vpogleda v centralni register vpisa in je odvisna od zamudnega fizičnega pregledovanja vlog.

Še v ponedeljek je denimo kazalo, da bo 70 preveč vpisanih otrok. Dan pozneje se je število prepolovilo.

Notranje rezerve
Čeprav v Kranju prostora za vse vpisane otroke trenutno še nimajo, glede zagotavljanja zadostnih zmogljivosti v torek niso bili več pretirano zaskrbljeni.

“Manjkajo nam v bistvu le še trije oddelki,” je povedal Korenčan in napovedal, da bodo zdaj najprej še enkrat preverili notranje rezerve vrtcev, pa tudi občinskega nepremičninskega fonda.

Dva oddelka bi lahko denimo uredili v kakšni hiši, ne da bi zato potrebovali gradbeno dovoljenje.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.