Spet prihajajo močnejši nalivi

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Agencija RS za okolje opozarja, da do petka zjutraj pričakujemo predvsem v zahodni Sloveniji obilne padavine. V hribovitem svetu zahodne Slovenije lahko do četrtka zjutraj pade od 80 do 150 litrov dežja na kvadratni meter.
Oglej si celoten članek

Po podatkih Oddelka za hidrološko prognozo Agencije RS za okolje bodo do jutri zjutraj reke s povirjem na območju Julijskih Alp, predvsem Sava Bohinjka s pritoki, Nadiža in Tolminka,
močneje narasle in ob daljših močnejših nalivih lahko presežejo opozorilne pretoke.

Spet bo deževalo

Danes in jutri bo v vzhodni Sloveniji delno jasno, drugod spremenljivo do pretežno oblačno. V zahodni in deloma v osrednji Sloveniji bo občasno deževalo. Nevihte bodo danes predvsem na severozahodu države, jutri popoldne in zvečer pa tudi drugod po Sloveniji. Največ dežja bo v Posočju. Pihal bo okrepljen jugozahodni veter, ob morju zmeren jugo.

Najnižje jutranje temperature bodo od 12 do 17, ob morju 20, najvišje dnevne od 16 do 23, v vzhodnih krajih in ob morju do 26 stopinj Celzija, je zapisano na strani Arsa.

V petek bo pretežno oblačno z občasnimi padavinami. V soboto bodo padavine povečini ponehale, ponekod se bo delno zjasnilo. Proti večeru pa se bodo od zahoda spet začele pojavljati padavine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.