Spet več voženj v napačno smer

Foto: Dars
Foto: Dars
Zaradi vožnje v nasprotno smer na slovenskih avtocestah in hitrih cestah so po podatkih policije v preteklem letu umrle tri osebe.
Oglej si celoten članek

"V Sloveniji v zadnjem času ponovno ugotavljamo trend povečanja števila voženj v nasprotno smer na slovenskem avtocestnem omrežju, čeprav se je po letu 2010 stanje bistveno izboljšalo," pravijo na Darsu. 

V preteklem letu umrle tri osebe

Zaradi vožnje v nasprotno smer na slovenskih avtocestah in hitrih cestah so po podatkih policije v preteklem letu umrle tri osebe, v letu 2013 ena.

Foto: Dars Vožnja v napačno smer Do konca marca v letošnjem  letu so prejeli deset klicev s prijavo vožnje v napačno smer, pet med njimi je bilo dejansko ugotovljenih. V preteklem letu so sistemi Darsa zabeležili 65 voženj v napačno smer, v letu 2013 pa 54.

Preventivni ukrepi

Da bi preprečili vožnjo v napačno smer so v preteklih letih na priključke avtocest in hitrih cest postavili dodatne informacijske table ("roke"). Priključke so dodatno označili s prometnimi znaki za prepovedan promet v eno smer (II-4), ki se večkrat ponovijo ter na vozišču dodali puščice. "Vzpostavili smo tudi sistem zaznavanja vožnje v napačni smeri na avtocestnem priključku Vransko na štajerski avtocesti in na hitri cesti Srmin–Škofije," poudarjajo na Darsu.

Vsi daljši predori na avtocestah in hitrih cestah (Kastelec, Dekani, Šentvid, Ločica, Jasovnik, Trojane, Podmilj, Cenkova, Barnica, Podnanos, Tabor, Vodole, Malečnik, Močna, Golo rebro in Pletovarje) so opremljeni z video detekcijo, ki po celem predoru omogoča tudi zaznavo nasproti vozečega vozila.

Video posnetki vožnje na ljubljanski obvoznici

Dars nam je posredoval videoposnetke današnje vožnje 78-letnega voznika Peugeota 207, ki je na vzhodni ljubljanski obvoznici povzročil več nesreč.

PREBERITE PODROBNOSTI: Povzročil več nesreč na obvoznici

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.