Spet zamuda pri izplačilih

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Centri za socialno delo danes zaradi tehničnih težav niso mogli redno izplačati denarnih socialnih pomoči.
Oglej si celoten članek

Zaradi tehničnih težav pri prenosu podatkov o nakazilih v sistem SEPA danes ni bilo možno redno izplačilo denarnih socialnih pomoči. Kot so sporočili z ministrstva za delo, družino in socialne zadeve (MDDSZ), bodo denarne socialne pomoči nakazali jutri.

Do zamud pri obdelavi vlog prihaja že dalj časa. Težave delavcem povzroča novi informacijski sistem, ki povezuje 37 podatkovnih virov in 22 institucij.

Prevzamejo naj odgovornost za zamudo

Sindikat centrov za socialno delo Since07 je opozoril, da bi bilo pri vpeljavi tako kompleksnega sistema nujno testno obdobje, zato je pozval pristojne na MDDSZ, naj prevzamejo odgovornost za zamudo.

Zaradi vseh nastalih problemov je Računsko sodišče omenjeno ministrstvo in Skupnost centrov za socialno delo vzelo pod drobnogled, predvsem računalniško aplikacijo ISCSD2, ki povzroča težave z izplačili socialne pomoči.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.