Spisek kršiteljskih pekov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Objavljen seznam pekarn, za katere je inšpekcija ugotovila kršitve.
Oglej si celoten članek

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin je maja objavila rezultate inšpekcijskega nadzora nad pekarnami, ki je pokazal številne nepravilnosti.

Pri 88 pravnih subjektih je inšpekcija med 106 pregledi odkrila 81 primerov kršitev, izdali pa so le 21 ukrepov.

Zdaj je objavljen še seznam pekarn, ki so jih inšpektorji pregledali in kjer so bile ugotovljene kršitve. Ogledate is ga lahko tukaj.

Zavzemajo se za strožje kaznovanje

"Ugotovljeno je bilo, da je označevanje pomanjkljivo, ni označenega roka uporabe, uporabljane so bile sestavine in surovine s pretečenim rokom uporabe in kar je najhuje, ugotovljene so bile porazne higienske razmere, peki večkrat tudi niso pravilno označili prisotnosti alergenov. Po našem mnenju torej ne gre le za "kršenje zakonodaje", ampak tudi resno ogrožanje zdravja potrošnikov, zato se zavzemamo za ustrezno - strožje kaznovanje kršiteljev," so ob tem zapisali na Zvezi potrošnikov Slovenije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.