Spletna (ne)varnost: To so najpogostejša gesla

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Varnostno podjetje SplashData je sporočilo, da so uporabniki interneta še vedno preveč leni in malomarni glede gesel, ki jih uporabljajo, ne glede na poplavo hekerskih vdorov in kraj podatkov.
Oglej si celoten članek

Najpogostejše geslo je namreč še vedno 123456, sledi pa beseda geslo v angleščini, torej password.

Težava sicer ni v lenobi ampak v tem, da je gesel enostavno preveč in si jih je nemogoče zapomniti brez papirja in svinčnika, kar nekako uniči ves namen poslovanja po internetu.

SplashData ugotavlja, da sta obe vodilni gesli takšni že od leta 2011, ko so začeli izvajati raziskave.

Med najpogostejšimi gesli so tudi 12345678 in qwerty, kar je prvih šest črk prve vrste angleške tipkovnice od leve proti desni.

dezurni@zurnal24.si 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 10:38 20. Januar 2016.

    Moje geslo je syysa2 in je varno.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.