Spletni kriminalci v svoj poskus vpletli slovensko banko

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Murskosoboški kriminalisti obravnavajo tujega državljana zaradi suma storitve kaznivega dejanja velike tatvine in pranja denarja. Šlo naj bi za poskus vpletenosti slovenske banke v poskus milijonske bančne goljufije v Aziji.
Oglej si celoten članek

Kaznivo dejanje je naznanila ena od bank z območja Murske Sobote, ki po podatkih policije v poskusu napada ni bila oškodovana. Kriminalci so decembra lani neuspešno poskušali poslati denar z vietnamske banke v slovensko. 

Vodja informacijskega oddelka vietnamske državne banke je za Reuters dejal, da so 8. decembra v Tien Phong banki zaznali poskus kraje 1,2 milijona evra sredstev. Kriminalci so se poslužili lažnih SWIFT sporočil. Gre za enak način, kot je bil uporabljen v februarskem spletnem napadu na bangladeško centralno banko, v katerem je bilo odtujenih več kot 80 milijonov dolarjev. 

SWIFT za izvedbo transakcij uporablja okoli 11.000 bank in drugih finančnih institucij. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.