Spletni vodnik za dremež

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Google Naps. Nizozemska spletna komedijanta sta m zamenjala z n in Google Maps spremenila v Google Naps, portal, kjer uporabniki delijo mesta za dremanje.
Oglej si celoten članek

Klopca v ljubljanskem parku Tabor in postelja enega izmed uporabnikov v Škofji Loki sta za zdaj edina predloga za dremež v Sloveniji v spletnem orodju Google Naps (Googlov dremež). Gre za portal, na katerem lahko vsakdo na zemljevidu označi mesto, za katero meni, da je primerno za dremanje, nastal pa je kot parodija na kartografsko spletno storitev Google Maps. "Pred nekaj meseci se mi je porodila ideja, ki je pravzaprav besedna igra. Moj menedžer je nato predlagal, naj jo uresničim," je za Žurnal24 povedal nizozemski spletni komedijant Kakhiel, ki je Google Naps ustvaril skupaj s prijateljem Venoorujem.

Klopca, most, postelja

Portal Googlenaps.info deluje povsem preprosto. Obiskovalec strani na zemljevidu določi kraj, označi, ali gre za klopco, polje, most ali posteljo, in pripiše, zakaj je ta točka primerna za dremanje. Za zdaj primernosti in verodostojnosti objavljenih mest (še) ne preverjajo.

Razmišljata o nadgradnji

Čeprav je bila na začetku le spletna šala, je na Google Naps mesta, primerna za dremež, objavilo že več tisoč uporabnikov v več kot sto državah sveta na vseh celinah.

Nad odzivom ljudi in medijev ter priljubljenostjo portala je presenečen tudi Kakhiel, ki potiho že razmišlja o nadgradnji: "Ideja je vsem všeč, bilo bi odlično, če bi se projektu priključil Google in nam ga pomagal izboljšati oziroma ga postaviti kakšno raven višje. Morda bi bil lahko Google Naps zanimiv za kavčarje." Za zdaj sta od ameriškega spletnega velikana dobila le krajši šaljiv odziv. "Kot dolgoletni podporniki dremanja smo navdušeni, kako Googlova tehnologija povezuje najbolj zaspane državljane sveta s kraji, kjer lahko ujamejo nekaj zzzzz," so zapisali.

Kavč in jajca za Google

Sprva sta spletna komedijanta pričakovala, da bo Google njuno parodijo ustavil, zato sta ob zagonu portala ustanovitelja Googla Larryja Pagea in Sergeya Brina hudomušno prosila, naj ne bosta jezna, saj da gre le za šalo. Zapisala sta še, da nočeta škoditi njihovi znamki, ampak želita le nasmejati  Googlove oboževalce. "Prosimo vaju, da naju ne tožite, saj imava na banki le nekaj sto evrov. Prav tako ne želiva iti v zapor, saj sva v zadnjem času preveč zaposlena z drugimi stvarmi," sta napisala in dodala, da lahko ustanovitelja na Nizozemskem kadarkoli zadremata na njunem kavču. Zraven pa sta jima za majhno doplačilo ponudila kavo in jajca.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.