Spora še ni konec

Foto: Žurnal24 Za zdaj je opremljena le razdelilnica hrane, preostalo opremo bodo preselili z z
Iščejo rešitev. Rdeči križ občini predlagal, naj za sosede odkupi sporni del zemljišča.
Oglej si celoten članek

Humanitarni center na Ulici Slavka Gruma je za preselitev Območnega združenja Rdečega križa (OZRK) Novo mesto z Rozmanove ulice nared že dobra dva tedna, a zaradi upravnega spora, ki so ga sprožili stanovalci sosednjega bloka, ni mogoča.

Gradbeno dovoljenje, ki ga je izdala novomeška upravna enota, se jim namreč zdi sporno. Menijo, da so upravičeni do dela zemljišča, ki so ga, preden je OZRK stavbo in pripadajoča zemljišča odkupilo od Mercatorja, uporabljali za parkirišča in dostop do zasebnih vhodov v pritlična stanovanja, ki so si jih uredili sami.

110 kvadratnih metrov je zemljišča, ki ga OZRK ponuja občini v odkup za pomiritev spora s sosedi.

Odkupi naj občina
S sosedi se je na kraju samem nedavno pogovarjal tudi župan Alojz Muhič. Zdaj smo mu mi kot možno rešitev spora predlagali, naj občina to zemljišče odkupi,” nam je dejala Barbara Ozimek, sekretarka OZRK. Kako se je glede tega odločil, župana včeraj nismo mogli povprašati, saj je službeno v tujini.

Na OZRK so projekt zunanje ureditve humanitarnega centra tej možnosti že prilagodili in dovoz, sicer predviden na omenjenem zemljišču, uredili drugje. “Če bo občina zemljišče odkupila, pričakujemo, da bodo stanovalci upravni spor umaknili, da bomo lahko dobili uporabno dovoljenje in se preselili,” je dodala Ozimkova.

Povzročena škoda
Ker mora OZRK, čeprav so prostori humanitarnega centra že nared, vztrajati na stari lokaciji, za katero vsak mesec plača 500 evrov najemnine, jim je s tem povzročena tudi gospodarska škoda. “Na novi stavbi so zato, ker sameva, že sledi vandalov, ki so preluknjali fasado in jo popackali z blatom,” je sklenila Ozimkova.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.