Sporna Gorškova prisotnost na zabavi

Foto: Žurnal24 (Foto: Barbara Milavec)
V NSi se sprašujejo, zakaj je šef policije Janko Goršek z notranjo ministrico Katarino Kresal praznoval njeno neizglasovano nezaupnico. Policija: smo že vse pojasnili.
Oglej si celoten članek

"Prisotnost generalnega direktorja policije, kar so zabeležile televizijske kamere, je vsekakor nenavadna, neobičajna in sporna,“ trdijo v NSi. Dodajajo, da pričakujejo, da bo prvi policist v službi države in policije in ne v službi politike. Njegova udeležba je zato po mnenju NSi zgovorno dejstvo, da vodstvo slovenske policije še zdaleč ni neodvisno.

V stranki Gorška zato sprašujejo, iz kakšnih razlogov se je udeležil zabave in ali "ni s tem prešel meje od nepolitične k politični policiji ter pokazal, da je vodenje policije dejansko v rokah notranje ministrice, ki ga je tudi nastavila?

Kresalova je sicer že na noč zabave pojasnila, da je nanjo povabila najožje sodelavce in družinske člane. Predstavnik policije Leon Keder je za zurnal24.si povedal, da so že takrat pojasnili, da je Goršek prišel le za nekaj minut, kjer se je ministrici zahvalil za korektno predstavitev policije in njenega dela ter nato odšel.

Na policiji še dodajajo, da ima generalni direktor policije "pristojnosti, ki so določene v Zakonu o policiji in drugih predpisih in ki jih izvaja in jih je dolžan izvajati ne glede na to, kdo je trenutni minister za notranje zadeve. Prav tako je policija dolžna izvajati svoja zakonska pooblastila ne glede na to, kdo je trenutni minister za notranje zadeve."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.