Sporna naročila

Foto: Žurnal24 "Inšpektorji imajo omejene možnosti – ne morejo predavati tistim, ki jih nadzira
Korupcija. Najbolje jo zaznavajo na Danskem, zelo slabo v Afganistanu in Iraku.
Oglej si celoten članek

Indeks. Skoraj 134 držav od 178 ima resne težave s korupcijo v javnem sektorju, kažejo podatki Transparency International, ki je včeraj objavil indeks zaznave korupcije po svetu. V teh državah je namreč ta indeks pet in manj točk.

Najbolje se je odrezala Danska z 9,3 točke, najslabše pa Somalija z 1,4. Slovenija je ohranila 27. mesto z indeksom 6,4, ki se je za 0,2 odstotne točke poslabšal v primerjavi s prejšnjim letom.

"Največ zaznav korupcije je na področjih, ker se stikata javni in zasebni sektor; pri javnih naročilih v gradbeništvu, javnem zdravstvu in, kot kaže, energetiki," pravi Simona Habič iz društva Integriteta. V primerjavi s skandinavskimi državami je pri nas javni sektor bolj zaprt, vse dokumentacije ni na spletu, ni odgovorov na vsa vprašanja. Cilj – tudi naših javnih uslužbencev – bi moral biti ugotavljanje in odprava morebitnih napak in večja integriteta pri opravljanju dela.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.