Sporni sladkor tudi v sivkinem medu

Foto: Žurnal24 Fotografija je simbolična. (Foto: Shutterstock)
Kmetijski inšpektorat je odkril še peti primer ponaredka medu.
Oglej si celoten članek

Gre za sivkin med francoskega porekla, ki ga prodaja E. Leclerc, dodali pa so mu sladilo koruznega sirupa. Glavna inšpektorica za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Saša Dragar je povedala, da podatkov o embalaži spornega medu nima, jo pa dodajanje sladkorja sivkinemu medu preseneča, saj "gre za specialen med".

Ukrepi inšpektorata bodo šli po njenih besedah zdaj enako kot v ostalih odkritih primerih v smeri umika in prepovedi prodaje omenjenega medu, uveden pa bo tudi postopek o prekršku, v katerem bo kršitelju izrečena sankcija v obliki globe.

V prvem krogu je inšpektorat ugotovil štiri primere dodajanja sladkorja – to je v primeru točenega 500-gramskega lipovega medu v Sparu, Sparovega točenega cvetličnega 1000-gramskega medu ter pri dveh vzorcih točenega cvetličnega medu podjetja S&J Friko s Ptuja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.