Sporno oglaševanje Parade ponosa

Foto: Žurnal24 (Foto: Zurnal24)
MSi ogorčena, ker ŠOU oglašuje Parado ponosa. To je še en dokaz več, da ŠOU Ljubljana skrbi le za ozke skupine posameznikov, pravijo. Štromajer odgovarja: "V tem ni nič spornega!"
Oglej si celoten članek

V Mladi Sloveniji − podmladku NSi so ogorčeni, ker Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOUL) oglašuje sobotno Parade ponosa.

Facebook skupina Proti Paradi ponosa v Sloveniji: med člani smo včeraj našli tudi SDS.
Skupina poziva tudi k nasilju nad udeleženci sobotne Parade ponosa.
Med člani skupine pa smo lahko našli tudi koprski odbor stranke SDS. Katarino Culiberg iz službe za odnose z javnostmi pri SDS smo prosili za odziv že včeraj. Čeprav je obljubila, da nam bo odgovorila do danes, tega ni storila. Je pa zato članica stranke Eva Irgl, sicer vodja parlametnarne komisije za človekove pravice in enake možnosti, za Kanal A dejala, da se od tega dogajanja distancira.

Koprskega odbora SDS med člani omenjene skupine danes ni več mogoče najti.

Sprašujejo: "Od kod ŠOU Ljubljana mandat, da meče študentski denar v Parado ponosa? To je še en dokaz več, da ŠOU Ljubljana deluje zgolj in samo kot interesna skupina, ki skrbi za ozke skupine posameznikov. Namesto financiranja Parade ponosa, bi ŠOUL lahko denar namenil za socialno ogrožene študente," pravijo.

Štromajer: "Sodelujemo z diskriminiranimi"
Predsednik ŠOU Ljubljana Jernej Štromajer pa je bil nad temi očitki kar nekoliko presenečen. "Moram priznati, da v tem ne vidim težave. Študentski zbor ŠOU v Ljubljani je nenazadnje sprejel tudi resolucijo, s katero je podprl predlog družinskega zakonika. Več let že delamo na področju manjšinskih skupin, ki so diskriminirane," nam je dejal in dodal, da dlje časa sodelujejo tudi z društvom Legibitra, ki si s svojim delovanjem prizadeva izboljšati položaj ter odnos do istospolno usmerjenih.

"Večina študentov tega ne podpira"
Ravno kampanja ŠOU v podporo predloga družinskega zakonika je še zmotila podmladek NSi, ki meni, da je v Ljubljani tudi veliko študentov, ki ne podpirajo predloga.

"Zato pozivamo ŠOU Ljubljana in njenega predsednika Štromajerja, da se umakne iz tovrstnih kampanj, s katerimi študenti nimajo nič in jih večina študentov ne podpira. ŠOUL naj denar raje namenja študentom," se še glasi poziv podmladka, ki pa očitno ne bo dosegel večjega učinka.

 

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.