Sporočite, kdo bo po vaši smrti urejal Faceboook profil

Facebook dodaja nastavitev, s katero lahko določite, kdo bo upravljal z vašim profilom po smrti.
Oglej si celoten članek

Družbeno omrežje Facebook je uporabnikom ponudilo možnost, da sami določijo, kdo bo upravljal z njihovim profilom v primeru njihove smrti. Med svojimi Facebook prijatelji boste tako lahko izbrali tiste, ki jim dovolj zaupate, da bodo upravljali vaš spominski profil. Lahko pa tudi navedete, da želite, da se vaš profil po vaši smrti izbriše.

Foto: Facebook Facebook

Do zdaj je Facebook vprašanje, kaj s profili preminulih, reševal s pomočjo posebnega vmesnika, kjer je bilo mogoče podjetju sporočiti preminule uporabnike. Ko je Facebook njihovo smrt preveril – s pomočjo osmrtnice ali prispevkov v medijih – pa so profil posameznika spremenili v spominski profil, ki je bil viden le prijateljem. Do zdaj pa vsebin v takšnem profilu ni bilo mogoče spreminjati.

Nastavitev poimenovana "zapuščinski kontakt“, s katero lahko določate, kaj se bo dogajalo z vašim profilom po smrti, v Sloveniji za enkrat še ni na voljo, saj jo bodo dodajali postopoma. Sicer pa jo bo mogoče najti med varnostnimi nastavitvami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 07:35 13. Februar 2015.

    ohjej a še s tem si naj belim glavo ...<br /><br />Osebno sem facebook že zaprl ne pa da bi …

  • Nevem če je to to....mislm mrtvim bi se mogl dat mir po mojem. jz že ne bi hotu da bi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.