Spregledali tudi Đurov vikend

Foto: Suzana Kos slovenija 10.09.13. pocitniska hisa branka đurica in tanje ribic, foto: suzana k
Nepremičnine. V Fiesi stoji dvoetažna hiša z bazenom, ki je v evidenci ni.
Oglej si celoten članek

Geodetska uprava je po naših podatkih dobila prijavo, da se je množičnemu vrednotenju in popisu nepremičnin izmuznila tudi dvoetažna hiša z bazenom z razgledom na zaliv Fiesa v lasti zakoncev Tanje Ribič in Branka Đurića - Đura. Po naših podatkih so ju maja z Geodetske uprave RS (Gurs) pozvali, naj zadeve uredita.

Ni ne hiše ne bazena

Po podatkih portala E-prostor sicer na njuni parceli ni stavbe, zemljišče pa je ovrednoteno na dobrih osem tisoč evrov. Hišo sta zakonca kupila leta 2004, jo prenovila, ob njej pa naknadno zgradila še bazen. "Glede na lego bi bila nepremičnina pred krizo vredna precej več, zdaj pa bi se dalo zanjo dobiti okoli 400 tisoč evrov," ocenjujejo v nepremičninski agenciji Casabela. Glede na druga Gursova vrednotenja podobnih objektov na Obali bi nepremičnina tega znanega zakonskega para najverjetneje zapadla tudi pod obdavčitev nepremičnin višjih vrednosti; če bi jo uradne evidence seveda sploh zaznale, bi bil zanjo verjetno tudi že odmerjen davek na luksuz oziroma nepremičnine večjih vrednosti.

Ob popisu ga ni bilo

"To je počitniška hiša in ob popisu očitno nisem bil prisoten v Fiesi," odgovarja Đurič na vprašanje, zakaj nepremičnine v vseh teh letih ni prijavil v ustrezne evidence. Po njegovih besedah pa naj bi mu ravno zdaj urejali vpis v register stavb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 32

  • 18:26 24. April 2014.

    je bilo treba Tanji lifting plačat, pa botox... pa hčerko bodo čez poletje poslali v NY, da se bo malo …

  • 10:58 12. September 2013.

    Isto sra_nje od tanje žagar..obljubljala pa nič naredila...!!

  • 20:26 11. September 2013.

    Govno od čoveka i balkanska radodajka umetnika, jao kaka jaka elita.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.