Sprejeto: cigareti gredo gor

Foto: Žurnal24 Cigarete se bodo vnovič podražile 1. aprila prihodnje leto. (Foto: iStockphoto)
Vlada sprejela sklep o zvišanju trošarine na cigarete. V proračun bo na ta račun kanilo slabih 15 milijonov evrov na leto.
Oglej si celoten članek

Skupaj z 20-odstotnim davkom na dodano vrednost znaša celotna obremenitev cigaret s povprečno drobnoprodajno ceno 102 evra za tisoč cigaret oziroma 2,04 evra za zavojček 20 cigaret, so izračunali na finančnem ministrstvu.

Vlada je danes sprejela sklep o zvišanju trošarine za cigarete – 1. aprila se bo tako trošarina zvišala s 77 na 80 evrov za tisoč kosov. Po pričakovanjih bo sledil dvig maloprodajnih cen cigaret. Dodaten dvig je predviden tudi 1. aprila prihodnje leto.

Zaradi zvišanja trošarin bo na leto v proračunu za 14,9 milijona evrov dodatnih proračunskih dohodkov oziroma 1,24 milijona evrov na mesec. Dvig se bo za 0,02 odstotka poznal tudi pri inflaciji.





Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.