Spremenili obtožnico

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Tik pred razsobo tožilec spemenil očitke.
Oglej si celoten članek

Tožilec Jože Kozina je po pričakovanjih spremenil obtožnico v sojenju Igorju Bavčarju in Bošku Šrotu, nekdanjima šefoma Istrabenza in Pivovarne Laško.

Po prepričanju obrambe želi tožilec s to spremembo zgolj zamegliti očitke. Šrotov odvetnik Blaž Kovačič Mlinar pravi, da je bil očitek prej zelo jasen, kar zdaj ne velja več.

"Obtoženemu se je očitalo, da bi moral točno določenega dne prodati po točno določeni ceni delnice Istrabenza v imenu Pivovarne Laško na borzi, zdaj pa se Šrotu očita, da bi moral 11. oktobra 2007 delnice prodati po tržni ceni na borzi, pri čemer nihče ne ve, kolikšna ta cena sploh je," je povedal.

"To je več kot očiten znak, da je treba izreči oprostilno sodbo," pa je ob tem dejal Bavčarjev odvetnik Marko Bošnjak.

Tožilec nasprotno poudarja, da gre lahko le za kozmetične popravke.

Razsodba bo predvidoma prihodnji petek, v torek se začnejo zaključne besede, za ponedeljek napovedana razprava pa odpade.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 07:14 30. December 2013.

    sej ni napaka ...oni so vsi ista stranka...ravbarjew

  • 01:56 13. Julij 2013.

    A ni Šrot Pahorjev prjatu?Skupaj večkrat pijata pivo!

  • 21:04 12. Julij 2013.

    Kje pa sta bila prej in ne pozabi da je Bavčar Janšev prijatelj.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.