Sprijaznil se je s kaznijo

Foto: Suzana Kos slovenija 09.01.13. sojenje, izrek obsodbe, Robert Casar, nekdanji prvi moz Luke
Zapor. Srečko Prijatelj bo od ponedeljka spet bival v jetniški celici na Dobu.
Oglej si celoten članek

Nekdanji poslanec Srečko Prijatelj se naslednji ponedeljek zagotovo seli v zapor na Dob, kjer bo začel prestajati dveletno kazen zaradi koruptivnosti. Na koprskem višjem sodišču so namreč potrdili, da se ni pritožil, ker te zaporne kazni ne bo smel odslužiti alternativno in na prostosti.

Okrožno sodišče v Kopru je namreč Prijateljevo prošnjo zavrnilo. Ne zdi se jim primerno, da bi Prijatelj kazen zaradi sodelovanja pri podkupovanju nekdanjega šefa Luke Koper Roberta Časarja odslužil z delom v družbeno korist namesto v zaporu.

On ureja sam

Prijateljeva zagovornica Tina Kikelj ni obveščena niti o tem, da je Prijatelj prosil sodišče za alternativno prestajanje kazni. "Gospod Prijatelj ta del postopka ureja sam v svojem imenu, zato s tem niti nismo seznanjeni," poudarja Kikljeva. Vabilo v zapor pa je Prijatelj prejel že pred tedni.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.