Sproščen promet , tovornjaki ponovno na poti

Foto: Anže Zadravec
Foto: Anže Zadravec
Vremenske razmere so se umirile, tovorni promet poteka ponovno normalno.
Oglej si celoten članek

Številna tovorna vozila, ki so zaradi prepovedi prometa po Italiji obstala v Sloveniji in popolnoma zaprla avtocestni odsek med Sežano in mednarodnim mejnim prehodom Fernetiči, so po izboljšanju vremenskih razmer nadaljevala pot. Gneče prav tako ni na drugih mejnih prehodih z Italijo, sproščen je tudi tovorni promet na Madžarskem in Hrvaškem.

Na Primorskem se tako razmere na avtocestah počasi umirjajo, so zapisali na spletnem portalu Prometno-informacijskega centra. Kljub sproščenemu prometu je na slovenskih cestah povečano število tovornjakov, zato ob popoldanski prometni konici svetujejo večjo previdnost.

Promet za tovornjake sproščen

Kot je povedal Marjan Koler iz Darsa, so nekaj po 12. uri postopno sprostili promet za okrog 400 čakajočih tovornjakov pred mejnimi prehodi z Italijo. Na poti po Sloveniji pa je še med 700 in 800 tovornih vozil, ki so jih zaradi vremenskih razmer zaustavili na Madžarskem in so po ponovni sprostitvi prometa namenjeni proti italijanski meji.

Na mejah tekoče, čakati je treba le na Gruškovju

Čakalna doba za tovorna vozila ostaja na mejnem prehodu Gruškovje, pri izstopu iz države je potrebno čakati eno uro.

Prepoved za priklopnike in polpriklopnike zaradi snega na cestišču je na cestah Ajdovščina–Col–Godovič  ter na hrvaški strani mejnih prehodov Babno Polje in Petrina.

Promet je za tovorna vozila prepovedan tudi na avstrijski strani prelaza Jezersko.

Sneženje bo ponehalo

Do sredine tedna je napovedano sneženje, na Primorskem močnejša burja in lahko tudi leden dež ali sodra. Na izpostavljenih odsekih cest je zato lahko tudi poledica. V takšnih vremenskih in voznih razmerah je znova obvezna zimska oprema, pričakovati pa je težave v prometu in zelo upočasnjen promet.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:04 26. Marec 2013.

    A ni tako, da povsod drugod po Evropi ceste plužijo, da tovornjaki lahko vozijo, samo naš DARS tega ne dela …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.