"Sramota bi bila, če bi mislil na naslednje volitve"

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Moči bo usmeril v zdravstveno reformo in reformo trga dela: "Kdo drug naj misli nase, mi pa na domovino."
Oglej si celoten članek

"Zgodovinska sramota bi bila, če bi mislili na naslednje volitve in ne na to, kako bomo peljali ljudi naprej, skozi čeri te krize," je ob tradicionalnem srečanju SD v ljubljanskem Mostecu dejal predsednik stranke SD in vlade Borut Pahor. "Da bi to dosegli pa moramo v Sloveniji opraviti nekatere spremembe in reforme".

Napovedal je, da sta sedaj na vrsti zdravstvena reforma in reforma trga dela ter "da nam bo še žal, da je bila pokojninska reforma zavrnjena". Dejal je, da je slišati veliko očitkov o tem, da premalo poslušajo socialne partnerje, a dodal, da je bil zakon o preprečevanju dela na črno usklajen s sindikati pa kljub temu zvrnjen na referendumu. "Ljudje želimo spremembe, ko pa gremo v spremembe, reforme padajo," je dejal zbranim na srečanju, na katerem se je zadržal slabo uro. Če namreč želi Slovenija ostati socialno pravična država, mora po Pahorjevih besedah ostati konkurenčna.

Kljub temu pa je Pahor prepričan, da so in še bodo sposobni voditi Slovenijo, saj morda "kdo drug misli nase, mi pa na domovino". Ob tem priznava, da morda tisti, ki vodi državo in misli dobro, naredi tudi kakšno napako. A kljub temu misli na skupno dobro in na naslednje generacije, ne pa na naslednje volitve, je dejal.

Spomnil je, da se je pred kratkim vrnil z obiska v Indiji, kjer naj bi pokazali veliko spoštovanje do tako male države, kot je Slovenija. In če so drugi ponosni na nas, moramo biti tudi sami ponosni nase, je menil Pahor, ki verjame, da je bistvo uspeha Slovenije to, da če bomo znali ustvarjati, bomo lahko tudi delili.

Na srečanju ni bilo veliko vidnih predstavnikov SD. So pa nanj prišli finančni minister Franc Križanič ter šolski minister Igor Lukšič, od poslancev pa Dejan Levanič. Srečanja se je udeležila tudi estradnica Urška Čepin, ki je nastopila v vladni predreferendumski kampanji, vendar je prizorišče zapustila še pred Pahorjevim prihodom.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:29 19. Junij 2011.

    Borut je bolan.Po moje je tak fejst narcisuiden, da mu sploh ni mar, kaj se dogaja okoli njega.Seveda, to pa …

  • 20:38 18. Junij 2011.

    pahor, rešil bi narod, če bi pomislil na volitve in se spravil nekam daleč, DALEČ vstran! mater je spreten, kak …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.