Srečen povratek raketoplana Discovery

Foto: Žurnal24 Discovery se je v zemeljski orbiti uspešno združil z mednarodno vesoljsko postaj
Raketoplan Discovery se je vrnil na Zemljo in tako uspešno končal misijo na Mednarodni vesoljski postaji (ISS).
Oglej si celoten članek

Ameriški raketoplan Discovery s sedemčlansko posadko je uspešno pristal v Kennedyjevem vesoljskem centru na Floridi in tako končal 15-dnevno misijo v vesolju. Tokratna misija na Mednarodni vesoljski postaji (ISS) je za astronavte predstavljala enega od večjih izzivov, saj so opravili nekaj zahtevnih popravil in del na ISS.

Pet astronavtov, med njimi Italijan Paulo Nespoli, in dve astronavtki so na ISS, kamor so odpotovali 23. oktobra, preživeli skupno enajst dni. V tem času so med drugim opravili zahtevno popravilo poškodovanega krila sončevih celic.

Ekipa je na ISS ponesla tudi modul Harmony, ki bo omogočil načrtovano namestitev in povezavo ameriškega, evropskega in japonskega znanstvenega laboratorija. Korak k temu podvigu naj bi naredili že med za december predvideno misijo raketoplana Atlantis.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.