Srečko se v Romuniji dobro počuti

Foto: Nino Verdnik
Foto: Nino Verdnik
Šestmesečni slovenski medvedji mladič Srečko se po navedbah direktorja romunske skupine za zaščito živali Leonarda Bereckija v Romuniji počuti dobro.
Oglej si celoten članek

Medved je v romunski rehabilitacijski azil prispel pretekli teden, tam pa bo predvidoma ostal okoli dve leti, da se navadi življenja v divjini.

Berecki je dodal, da vse kaže, da se je Srečko lepo vklopil v skupino 11 živali njegovih let, da veliko časa preživi na drevesu in da se zvečer spušča na tla, da bi jedel.

Poudaril je, da se bo medved vrnil v Slovenijo, če se izkaže, da se bo znašel v divjini.

Prvi medvedji mladič iz tujine

Srečko je prvi medvedji mladič, ki je v rehabilitacijski azil v Romunijo v pokrajini Hargita prispel iz druge države. V azilu je sicer 18 medvedov, nekateri so malce starejši od Srečka.

Berecki je še dodal, da je center v zadnjih šestih letih v divjino uspešno vrnil okoli 50 medvedov.

Potem ko je neznanec medveda 20. junija ukradel iz Zatočišča za živali prosto živečih vrst veterinarja Zlatka Goloba na Muti, so medveda našli v Kočevski Reki in ga vrnili na Muto. Analiza vzorca DNK je namreč potrdila, da dejansko gre za Srečka. Slednjega so nato v četrtek predstavniki mednarodne organizacije Štiri tačke odpeljali v rehabilitacijski azil v Romuniji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.