Sredi parka brezplačno na splet

Foto: Žurnal24 Župan Franc Zdolšek in Miha Mirt iz podjetja i-Rose sta pojasnila prednosti celi
Brezžično celično omrežje. Ena dostopna točka in sedem anten omogočajo dostop do spleta kjerkoli.
Oglej si celoten članek

“Predvsem zato, ker smo turistično mesto, smo se odločili za spletno povezavo, ki uporabnikom omogoča dostop do spleta kjerkoli. Od lani smo z osmimi antenami pokrili mestno jedro, brezplačen dostop pa je omejen na eno uro,” pravi župan Franc Zdolšek in dodaja, da bodo, če bo zanimanje veliko, uvedli nadaljnji plačljiv del dostopa.

“Naše brezžično celično omrežje, imenovano Mesh, se od drugih razlikuje po tem, da ima le eno povezavo s spletom, in sicer pri vstopni točki. Ta pošlje signal do preostalih, medtem ko imajo v Mariboru posamezne dostopne točke, ki potrebujejo stik z lokalnim omrežjem,” pojasnjuje Miha Mirt iz družbe i-Rose.

Kot pravi župan, bodo sistem nadgradili s kamerami; te jim bodo v pomoč pri odkrivanju vandalov, ki jim naredijo veliko škode. Občina je za projekt odštela 35 tisoč evrov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.