Sredi prihodnjega tedna vremenska sprememba

Foto: Profimedia
Še vedno velja vremensko opozorilo. Sredi tedna rahla sprememba.
Oglej si celoten članek

Kot napovedujejo vremenoslovci z Arsa, danes bo na Primorskem večinoma sončno, drugo delno jasno z občasno povečano oblačnostjo, čez dan bo pihal severovzhodni veter. Najvišje dnevne temperature bodo od 8 do 12, na Primorskem do 17 stopinj Celzija.

Tudi jutri bo podobno, le nekoliko hladneje, čez dan bo v notranjosti do 10 stopinj Celzija na Primorskem do 15, medtem ko se bodo jutranje temperature v notranjosti spustile do -4. 

V nedeljo in ponedeljek bo povsod pretežno jasno, še bo pihal veter vzhodni smeri. Arso pri tem izpostavlja, da v večjem delu Slovenije še vedno velja velika požarna ogroženost v naravnem okolju. 

Napoved od 21. do 26. marca

Ob napovedi za prihodnji teden vremenska slika kaže, da bo na vreme pri nas vplivalo območje visokega zračnega tlaka, sprva s središčem nad Baltikom, v drugi polovici tedna pa nad jugovzhodno Evropo. K nam bo dotekal suh in sprva hladen, od torka dalje pa postopno vse toplejši zrak, pojasnjujejo vremenoslovci na Arsu.

Prevladovalo bo precej jasno vreme, nekaj več oblačnosti bo predvidoma le v torek. Do sredine tedna bo pihal šibak vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. Jutranje temperature bodo okoli ledišča, najvišje dnevne v začetku tedna okoli 10, na Primorskem do 15 stopinj. 

Od torka naprej bo postopno topleje, najvišje dnevne temperature bodo tudi v notranjosti okoli 15 stopinj.

Foto: Arso Vreme preglednica

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:55 18. Marec 2022.

    Za to spremembo so gotovo krivi RUSI, kajne? Evropa hoče slabo vreme, ker so Američani rekli, da je tako najboljše.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.