Sredi Škofje Loke se je zažgal

Foto: EPA
Foto: EPA
Namesto z veselim razpoloženjem pred skokom v novo leto so se gasilci in stanovalci v središču Škofje Loke sinoči borili s podtaknjenim požarom. V njem je ena oseba umrla.
Oglej si celoten članek

Okoli pol enajstih zvečer je zagorelo v mansardnem stanovanju večstanovanjskega objekta na Mestnem trgu v Škofji Loki. Gasilci PGD Škofja Loka, Stara Loka, Trata, Virmaše-Sv. Duh in poklicni gasilci iz Kranja, ki so na kraj prihiteli z avtolestvijo, so uspeli požar ukrotiti in pogasiti.

V požaru je ena oseba izgubila življenje, poroča Uprava za zaščito in reševanje. Domnevno gre za 62-lastnika stanovanja. Po neuradnih podatkih Radia Slovenija naj bi šlo za povzročitelja požara, ki naj bi se namerno zažgal. S tem naj bi v preteklosti tudi že večkrat grozil.

Policija pa ugotavlja, da je zagorelo zaradi eksplozije plina v stanovanju. Za zdaj ni indicev, da bi bil v dogodek vpleten še kdo ali da bi do eksplozije prišlo zaradi tehnične napake, poroča STA. 

Dve stanovanji sta bili v požaru uničeni, dokončna škoda pa bo znana po zaključeni preiskavi. Stanovalci so novoletno noč prenočili pri sorodnikih, nadaljno skrb zanje pa bo prevzela občina.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.