Srednjeročna napoved: Kmalu prihaja nova vremenska fronta

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Po fronti pa bo v naše kraje spet začel pritekati občutno hladnejši zrak ...
Oglej si celoten članek

"Tudi v naslednjem tednu nas čaka nadaljevanje suhega vremena," napovedujejo vremenoslovci portala Ciklon.si. Polarni vrtinec je še vedno v dobri formi in zaenkrat ni videti znakov popuščanja, dodajajo.

Središče območje visokega zračnega pritiska bo nad Britanskim otočjem, medtem ko bo Slovenija še naprej na vzhodnem robu. Snega najverjetneje ne bo. "V petek nas bo oplazila oslabljena vremenska fronta, severno od Alp bo spet snežilo, pri nas pa omembe vrednih padavin ne bo," pišejo.

Po fronti pa bo v naše kraje spet začel pritekati občutno hladnejši zrak in na portalu Ciklon napovedujejo, da bodo temperature tudi naslednji teden primerne letnemu času. Jutra bodo mrzla, pravijo.

"Ob koncu januarja in začetku februarja zaenkrat izgleda nadaljevanje dolgočasnega vremena, vdori bodo potekali, večinoma nekoliko vzhodneje od nas. Severno od Alp bo pogosto snežilo, pri pa bo razmeroma sončno brez nadležne dolgotrajne megle v ljubljanski kotlini, saj bo relativna vlažnost v ozračju zaradi severnika še naprej nizka," pojasnjujejo.

xxx

dezurni@styria-media.si

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 20:08 24. Januar 2022.

    ma dajte no vremenarji, še za en dan naprej se zmotiti. Kakšne srednjeročne napovedi le. Ha ha ha!!!

  • 14:37 24. Januar 2022.

    Partal ciklon enako kot inštitut baba Vanga

  • 07:47 24. Januar 2022.

    Vreme bo .....

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.