Srednjeročna napoved: Marsikdo se bo zgrozil, do začetka oktobra ga ne bo

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Večjih padavin vsaj do začetka oktobra ni videti. Še najbolj vremensko spremenljiv dan bo naslednji ponedeljek, ko nas bo prešla oslabljena vremenska fronta.
Oglej si celoten članek

Ob koncu tega tedna lahko pričakujemo stopnjevanje toplega vremena, severni veter pri tleh bo jutri obrnil v južno smer, kar pomeni, da bo začel pritekati toplejši in bolj vlažen zrak.

Vreme bo večinoma sončno, na zahodu pa bo iz morja zaradi kombinacije hladnejšega morja in toplejšega ozračja povleklo precej nizke oblačnosti iz jugozahodne, zahodne strani proti notranjosti celine, so zapisali vremenarji portala ciklon.si: "Največ oblačnosti bo jutri, nato pa jo bo precej manj. Ob vzponu 'Afričana' ob koncu tedna lahko pričakujemo velike razlike v temperature, na severozahodu bo čez dan večinoma pod 20 stopinj Celzija, medtem ko bo na vzhodu in tudi nad ljubljansko kotlino okoli 25 stopinj, morda celo malo čez."

V ponedeljek nas bo dosegla in prešla oslabljena vremenska fronta, spremenljivo do pretežno oblačno bo, a ponekod ne bo padla niti kaplja dežja.

Južni veter, ki nas bo obiskal ob koncu tedna, se bo hitro poslovil, saj bo zapihal severni do severovzhodni veter, so še zapisali.

Vreme bo delno jasno s spremenljivo oblačnostjo in razmeroma toplo, saj bodo temperature večinoma med 20 in 25 stopinj Celzija, na Primorskem do 27 stopinj Celzija.

V drugi polovici naslednjega tedna se bo nad severnim delom Atlantika pojavila precej globoka ciklogeneza, dodajajo na portalu ciklon.si, zato bo severni veter v višinah postopno spet obračal smer v jugozahodno. Na zahodu je pričakovati vedno več oblačnosti in za zdaj so modeli kar usklajeni za nekoliko obilnejše padavine.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 09:29 23. September 2021.

    Kakšen nebulozen naslov. Butci zurnalovci.

  • 07:16 23. September 2021.

    Samo vprašam:in zakaj bi se marsikdo zgrozil?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.