Srednjeročna napoved: Nad nas prihaja azorski anticiklon, kaj prinaša?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
V noči na torek bo snežilo, nato pa se nam obeta obdobje večinoma sončnega vremena.
Oglej si celoten članek

Meteorološka zima se bliža koncu, pred nami je še zadnji zimski mesec - februar. Kot napovedujejo vremenoslovci portala Ciklon.si v srednjeročni napovedi, se bo severozahodni oziroma severni zračni tok nadaljeval še globoko v februar, najnovejša napoved evropskega modela pa kaže, da bo nad nami azorski anticiklon. 

Kaj nas čaka v tem tednu?

Ponoči se bo oblačnost od severa povečala, jutri pa bo vreme pretežno oblačno in suho. Popoldan bo zapihal jugozahodni veter, ki bo proti osrednji Sloveniji "privlekel" precej nizke oblačnosti, napovedujejo vremenoslovci. Najvišje temperature bodo med 5 in 10 °C.

V petek zjutraj bo megleno, a se bo čez dan megla razkadila in prevladovalo bo sončno vreme. Temperature bodo podobne kot dan prej.

Posebnih sprememb ni pričakovati niti za vikend. V soboto bo po napovedih prognostikov jutro hladno, popoldne bo zapihal jugozahodni veter, najvišje temperature bodo med 5 °C in 10 °C. V nedeljo bo še nekoliko topleje, najvišje temperature bodo dosegle med 9 in 14 °C. Delno jasno bo, z občasno spremenljivo oblačnostjo.

V noči na torek bo zlasti na jugu snežilo, nato pa spet sonce

V ponedeljek pa se bo oblačnost od zahoda povečala, ponekod bodo nastajale manjše krajevne padavine, pihal bo jugozahodni veter. Najvišje temperature bodo med 5 °C in 10 °C.

"Po prehodu vremenske fronte v noči na torek (zlasti na jugu bo snežilo) se nam nato obeta večinoma sončno vreme, severno od Alp bo tja do četrtka pogosto snežilo," napovedujejo. 

xxx

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 20:51 26. Januar 2022.

    ne nabivaj lazi srednjeročna lazniva

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.