Srednjeročna napoved: Polarni vrtinec se izjemno hitro krepi

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Polarni vrtinec se zaenkrat izjemno hitro krepi in bo precej nad dolgoletnim povprečjem.
Oglej si celoten članek

Pred nami daljše obdobje suhega vremena

"Po današnjih padavinah je pred nami spet daljše obdobje suhega vremena. Prva polovica novembra bo, kot kaže, suha," napovedujejo vremenoslovci portala ciklon.si.

Dodajajo pa, da trenutna suša nima prav nobene zveze s prihajajočo zimo. "La Nina je ponavadi vedno prinesla presenečenja, četudi so sezonske napovedi kazale še eno slabo zimo. Polarni vrtinec se zaenkrat izjemno hitro krepi in bo precej nad dolgoletnim povprečjem," so zapisali.

Jutri se bo oblačnost počasi umikala

Danes bo po napovedih portala ciklon.si ponekod še rahlo deževalo, jutri pa se bo oblačnost počasi umikala. "Do konca tedna bo nato prevladovalo večinoma sončno vreme s temperaturami čez dan med 10 °C in 15 °C. Zjutraj bo kar mrzlo, tja do 5 °C, na Primorskem tja do 9 ali 10 °C. Sprva bo še nekaj vetra, zlasti na Primorskem, v petek pa bo šibka do zmerna burja oslabela," so zapisali.

Po njihovih napovedih nas tudi v prihodnjem tednu čaka suho jesensko vreme z jutranjo in dopoldansko meglo po nižinah. "Tja do začetka zadnje dekade bomo zelo verjetno pod anticiklonom, ki se bo okrepil nad Skandinavijo in bo segal čez večji del Srednje in Južne Evrope," so sklenili srednjeročno napoved.

xxx

Covid-19 Napoved za Slovenijo: Najhuje šele prihaja, vrh epidemije bo sredi novembra

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.