Še kolcalo se nam bo po vročini: Srednjeročna napoved prav nič obetavna

Foto: Profimedia
Kaj nas čaka?
Oglej si celoten članek

Včeraj je največ dežja padlo na zahodu, zjutraj pa je v Podravju padala tudi toča. Današnji dan je prinesel občutno ohladitev, kot napovedujejo vremenoslovci portala ciklon.si, bo višinsko jedro hladnega zraka še nekaj časa vplivalo na vreme pri nas, po njihovih izračunih vse do naslednjega torka, 20. julija. "Pred nami je daljše obdobje bolj nestanovitnega in svežega vremena," pišejo.

Jutri vseeno nekaj neviht

Kot nadaljujejo, bo danes v hribovitem delu zahodne Slovenije nastalo nekaj ploh in neviht, jutri pa bo glavnina padavin padla severno od Alp. Pri nas pa bo tako deloma sončno in suho vreme, napovedujejo vremenoslovci portala cikon.si.

ARSO v svoji napovedi predvideva več dežja in neviht, suho in delno sončno vreme predvideva le za severovzhodni del Slovenije, Obalo in Ljubljano.  

Foto: Arso/meteo.si ARSO vreme

Konec tedna deževen

Kakšen bo konec tedna? Po napovedih portala ciklon.si se bo višinsko jedro začelo pomikati proti osrednjemu in južnemu delu Italije, pri tleh se bo zadrževal precej vlažen zrak. "V petek popoldne in čez dan bodo krajevne plohe in nevihte spet bolj pogoste. V soboto zjutraj se bodo padavine od vzhoda spet okrepile, v osrednji in vzhodni Sloveniji bo pogosto deževalo. Tudi v nedeljo se vreme še ne bo bistveno izboljšalo, možni so tudi močnejši in dolgotrajnejši nalivi zlasti na območju vzhodne Slovenije," napovedujejo.

Sklepajo, da bo ponekod v treh dneh padlo več kot 100 milimetrov (mm) dežja. "Meteogram za Novo mesto kaže, da bi lahko tja do torka v povprečju padlo okoli 93 mm padavin, verjetno pa bo vsaj 130 mm. Na zahodu bo dežja precej manj, najvišje temperature bodo čez med 22 °C in 27 °C, na Primorskem okoli 30 °C," pišejo.

Naslednji teden bolj suho, a vročine ne bo

Vremenoslovci napovedujejo, da bo od torka več sončnega vremena, ne bo pa vročine, "saj bomo pod vplivom svežih severnih vetrov". Opozarjajo tudi na možnost prehoda oslabljene vremenske fronte v sredo ali četrtek, "kajti iz arktičnega kroga se bo začela spuščati dolina s hladnejšim zrakom".

xxx

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 10

  • 16:17 15. Julij 2021.

    a bo kaj mrtvih - hvala se pod mizo vala !

  • 17:54 14. Julij 2021.

    Še bo toplo. Če ne si bomompa naštimal, da bo tako. Poletje je, sonce je visoko

  • 15:44 14. Julij 2021.

    men se po vročini sigurno ne bo kolcalo, ker jo absolutno sovražim in preziram...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.