Srednjeročna napoved: Prihaja obdobje nestanovitnega vremena

Foto: Egon Cokan
Foto: Egon Cokan
V sredo in četrtek bo povečini sončno, sledi bolj nestanovitno obdobje.
Oglej si celoten članek

Danes bo pretežno jasno, sprva v Beli krajini še pretežno oblačno. Pihal bo vzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najvišje dnevne temperature bodo od 23 do 28, na Primorskem do 32 °Celzija, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Jutri bo delno jasno z zmerno oblačnostjo, sprva ponekod v vzhodni polovici Slovenije pretežno oblačno. Še bo pihal vzhodni veter, na Primorskem šibka do zmerna burja. Jutranje temperature bodo od 9 do 15, na Primorskem okoli 22, najvišje dnevne od 22 do 27, na Primorskem do 31 °Celzija.

V četrtek bo večinoma sončno, pihal bo vzhodni veter, na Primorskem šibka burja. V petek bo spremenljivo oblačno s plohami in nevihtami.

Na Primorskem je razglašena zelo velika požarna ogroženost v naravi. Velika nevarnost ostaja tudi drugod.

Kmalu plohe in nevihte

Ob koncu tedna bo na vreme pri nas vplivalo višinsko jedro hladnega zraka. V prihodnjem tednu bo nad zahodno Evropo predvidoma vztrajalo ciklonsko območje, z jugozahodnikom bo k nam pritekal dokaj topel in občasno nekoliko bolj vlažen zrak.

Meteorologi tako napovedujejo bolj nestanovitno vreme s plohami in nevihtami in najvišjimi dnevnimi temperaturami okoli 30 °Celzija.

Foto: Arso

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:32 9. Avgust 2022.

    Konec bo suše.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.