Srednjeročna napoved: Takšno vreme nas čaka do 20. septembra

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Prihaja obdobje bolj stabilnega vremena.
Oglej si celoten članek

"Od danes nas čaka bolj stabilno vreme, postopno bo topleje," napovedujejo pri portalu Ciklon.si, kjer objavljajo srednjeročno vremensko napoved. "Čeprav ne bomo govorili o kakšnih ekstremnih temperaturah bodo v drugi polovici tedna temperature marsikje dosegle 25 stopinj Celzija."

Nova dolina s hladnejšim zrakom sredi tedna bo po napovedih portala le delno vplivala na nas, saj se bo spustila proti zahodnemu delu Sredozemlja in nad Sredozemljem bo prisotno spet nekaj vlažnega afriškega zraka, kar ne bo trajalo dolgo.

"Že proti koncu naslednjega tedna sledi krepitev grebena nad Zahodno Evropo, tudi ob pomoči tropske nevihte Gabriele," razlagajo pri portalu Ciklon.si. "Po njegovi vzhodni strani se bo spustila polarna zračna masa, sicer ne bo zadela neposredno nas, bodo pa temperature tako čez dan kot zjutraj spet bistveno nižje. Nad nami bodo pihali okrepljeni severni vetrovi."

Lepi dnevi med 15. in 20. septembrom

Oslabljena vremenska fronta bo po napovedih Ciklon.si vplivala na vreme pri nas verjetno tudi v soboto, nato pa nas čaka daljše obdobje suhega vremena, ki bi po skupinskem izračunu evropskega modela lahko trajalo vsaj teden dni. "Severni veter bi lahko vplival na vreme pri nas več dni," razlagajo pri Ciklon.si. "To kar kliče po zelo suhi zračni masi, zato bodo dnevi med 15. in 20. septembrom verjetno zelo lepi, z veliko sonca. Jutra bodo zelo sveža, popoldnevi topli."

xxx

Agencija za okolje za danes napoveduje spremenljivo do pretežno oblačno vreme. "Občasno bodo krajevne plohe in posamezne nevihte, ki bodo popoldne od zahoda ponehale, hkrati pa se bo jasnilo," pišejo pri Arsu. "Najvišje dnevne temperature bodo od 16 do 22 stopinj Celzija."

Jutri bo sončno. "Zjutraj in deloma dopoldne bo po nižinah v notranjosti Slovenije megla," napovedujejo pri Arsu. "Zvečer bo na Primorskem zapihala šibka burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 5 do 10, ob morju okoli 14, najvišje dnevne od 19 do 23, na Primorskem do 25 stopinj Celzija."

V sredo bo v notranjosti nastala nizka oblačnost, ki se bo popoldne trgala. "Bolj jasno bo na zahodu," pišejo pri Arsu. "Na Primorskem bo pihala šibka burja. V četrtek bo deloma sončno in topleje."

Ciklon z vremensko motnjo se je pomika proti severovzhodu. "K nam od zahoda v višinah doteka hladnejši in še razmeroma vlažen zrak," razlagajo pri Arsu."

Sobota prinaša hladnejši zrak

V četrtek se bo od zahoda nad srednjo Evropo in severozahodni Balkan razširilo območje visokega zračnega tlaka. "V soboto se bo od severozahoda nad srednjo Evropo vdirala višinska dolina s hladno fronto, ki bo prinašala precej hladnejšo zračno maso," še napovedujejo pri Arsu. "Ta bo predvidoma prodirala proti jugu nekoliko vzhodneje od naših krajev, a tudi pri nas se bo ohladilo.

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

V četrtek bo sprva pretežno oblačno, a večinoma suho. "Čez dan se bo zjasnilo," še pišejo pri Arsu. "V petek in soboto bo večinoma stabilno in toplejše vreme. V nedeljo se bo ohladilo, prehodno bo možen rahel dež. V začetku tedna bo sončno in sveže."

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 21:12 9. September 2019.

    VAUU, ob koncu poletja bo celo več kot 16 stopinj celzija.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.