Srednjeročna napoved: Takšno vreme nas čaka do konca meseca

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Srednjeročni modeli kažejo podobno vreme, kot ga imamo sedaj, celo za februar.
Oglej si celoten članek

Vremenoslovci za danes napovedujejo pretežno jasno, le v severovzhodnih krajih bo sprva še nekaj oblačnosti. "Najvišje dnevne temperature bodo od 5 do 10 stopinj Celzija," pišejo pri Arsu.

Jutri bo na Primorskem in Notranjskem zmerno do pretežno oblačno, drugod bo več jasnine. "Zapihal bo jugozahodni veter," napovedujejo pri Arsu. "Jutranje temperature bodo od -5 do 2, ob morju okoli 5, najvišje dnevne od 4 do 10 stopinj Celzija."

V soboto bo precej jasno, zjutraj in dopoldne bo po kotlinah megleno. Na Primorskem bo zapihala šibka burja.

Tudi v nedeljo se bo nadaljevalo suho vreme.

Foto: Arso Modelska napoved za deset dni

"Nad Balkanom in nad večjim delom Sredozemlja je območje visokega zračnega tlaka," razlagajo pri Arsu. "V višinah priteka k nam dokaj topel in suh zrak."

Od 12. do 17. januarja

Nad južno Evropo in Sredozemljem bo vztrajalo območje visokega zračnega tlaka. "Od zahoda bo k nam dotekal razmeroma topel in občasno nekoliko bolj vlažen zrak," napovedujejo pri Arsu.

Nadaljevalo se bo suho in deloma jasno vreme. "Po kotlinah in nižinah bo nekaj megle in nizke oblačnosti, ki se bo občasno lahko pojavila tudi ob morju," še pišejo pri Arsu.

Kako kaže naprej?

Vremenski portal Ciklon.si, ki objavlja srednjeročno napoved, piše, da se bo v naslednjih desetih dneh nadaljevalo suho vreme, medtem ko je zadnja dekada v januarju še vedno povsem odprta. 

Foto: Profimedia Toplotna inverzija

"Močna inverzija bo v soboto s spremembo vetra oslabela," napovedujejo za vikend. "Naslednji teden pa bomo pod neizrazitimi vetrovi, saj bo močan anticklon stacionioran nad vzhodnim delom Evrope."

Na prehodu v zadnjo dekado se bo po napovedih portala anticiklon nad Severnim morjem okrepil. "Zapihali naj bi severni vetrovi, morda se spusti ob tem kakšna dolina in nastane sredozemski ciklon, ki bi lahko prinesel bolj zanimivo vremensko dogajanje," pišejo pri Ciklon.si.

Srednjeročni model kaže podobno vreme za februar

Po novi sezonski napovedi Evropskega centra za srednjeročne napovedi za februar se kaže podobno vremensko dogajanje, kot ga imamo sedaj, vendar pri Ciklon.si dvomijo, da bi imeli takšno vreme tudi v februarju.

xxx

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:38 9. Januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • 11:06 9. Januar 2020.

    oni prevec vejo, mislijo da so vsevedi

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.